Дослідження чутливих структур наноструктурований кремній - меланін
Основний зміст сторінки статті
Анотація
Метою роботи є дослідження вольт-амперних характеристик структур пористий кремній – меланін та чутливості структур до глюкози, порівняння характеристик досліджуваних зразків. Об’єкт дослідження – структури пористий кремній – меланін. Предмет дослідження – зміна електрофізичних параметрів в залежності від зміни концентрації аналіту. В роботі було виміряно вольт-амперні характеритики досліджуваних зразків, розраховано такі параметри як: опір структури, коефіцієнт випрямлення на контакті пористий кремній – меланін, коефіцієнт випрямлення на контакті підкладка – меланін, чутливість до глюкози. Резистивні структури меланін – наноструктурований кремній є чутливими до глюкози. В роботі не було відмічено чіткої кореляції між чутливістю, випрямляючими властивостями та технологією отримання зразків, проте найбільш стабільні результати були отримані для структур, виготовлених з використанням срібла.
Блок інформації про статтю
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).
Посилання
G. S. Huang, M.-T. Wang, C.-W. Su, Y.-S. Chen, and M.-Y. Hong, “Picogram detection of metal ions by melanin-sensitized piezoelectric sensor,” Biosens. Bioelectron., vol. 23, no. 3, pp. 319–325, Oct. 2007, DOI: 10.1016/j.bios.2007.04.011.
M. Piacenti da Silva, J. C. Fernandes, N. B. de Figueiredo, M. Congiu, M. Mulato, and C. F. de Oliveira Graeff, “Melanin as an active layer in biosensors,” AIP Adv., vol. 4, no. 3, p. 037120, Mar. 2014, DOI: 10.1063/1.4869638.
H.-C. Wang and A.-R. Lee, “Recent developments in blood glucose sensors,” J. Food Drug Anal., vol. 23, no. 2, pp. 191–200, Jun. 2015, DOI: 10.1016/j.jfda.2014.12.001.
M. M. Rahman, A. J. S. Ahammad, J.-H. Jin, S. J. Ahn, and J.-J. Lee, “A Comprehensive Review of Glucose Biosensors Based on Nanostructured Metal-Oxides,” Sensors, vol. 10, no. 5, pp. 4855–4886, May 2010, DOI: 10.3390/s100504855.
W. L. Cheun, “The Chemical Structure of Melanin,” Pigment Cell Res., vol. 17, no. 4, pp. 422–423, Aug. 2004, DOI: 10.1111/j.1600-0749.2004.00165_1.x.